Incalzire in pardoseala

Sistemul de incalzire prin pardoseala este o solutie eleganta si eficienta pentru incalzirea oricarui amplasament. Argumentele pro sunt foarte multe si totodata la fel de importante pentru un utilizator al acestui sistem, ce beneficiaza de confort sporit prin incalzire, fara elemente vizibile. Tot mai multe persoane descopera confortul si placerea unei pardoseli incalzite. Sistemul de incalzire in pardoseala se poate instala folosind orice tip de finisaj al pardoselii - gresie, piatra, parchet laminat, mocheta sau covor asigurand confort caselor particulare si birourilor.

Acest sistem este invizibil, silentios, fiabil si asigura o temperata uniforma pe toata suprafata pardoselii incalzite obtinandu-se un grad de confort net superior fata de sistemul clasic de incalzire cu radiatoare. Se obtine totodata o economie in functionare de pana la 20-25% datorita faptului ca suprafata radianta este mare. Aceasta implica o temperatura a agentului termic scazuta respectiv un consum redus de gaz. Incalzirea prin pardoseala realizeaza un confort maxim prin incalzirea corpului exact din zona de unde "va ia frigul", adica de la picioare. La sistemele clasice de incalzire (cu radiatoare), patura de aer cald se ridica la nivelul tavanului. La sistemul nostru de incalzire prin pardoseala, fiind o incalzire prin radiatie, patura de aer cald porneste de la nivelul pardoselii, iar temperatura scade cu aproximativ 2 grade pe metru odata ce urcam pe verticala. Capul si torsul rezistand la temperaturi mai mici iar corpul fiind incalzit de jur imprejur va veti simti mult mai confortabil. Este o incalzire mult mai "sanatoasa".

Teoria, ca de altfel si practica, au dovedit ca temperatura aerului din camera este mai scazuta cu 2 grade decat la incalzirea clasica, datorita suprafetei radiante mari. De asemenea sistemul este complet ascuns exceptie facand doar termostatul de camera. Nu va trebui sa pozitionati radiatoare pe pereti si veti fi liberi sa adaptati camera conform designului dorit. Este de asemenea solutia ideala de incalzire si pentru "tavane inalte" ca: galerii, livinguri deschise pe verticala, biserici etc.

Noutati