Alimentarea pe cablu UTP, FTP

Power over ethernet (POE), este una din posibilitatile de a alimenta echipamente de retelistica cu ajutorul cablului de internet. Dupa cum se stie, cablurile de internet (UTP, FTP, FTP cu sufa) sunt alcatuite din 4 perechi din care pentru transmiterea datelor sunt folosite doar 2. Cele 2 perechi ramase pot si folosite pentru a alimenta diverse echipamente (switch-uri, etc)

Desi nou, acest standard ( IEEE802.3AF), va defini dezvoltarea viitoare a echipamnetelor de retelistica. Cu toate ca alimentarea echipamentelor de telefonie prin intermediul aceluiasi cablu este foarte veche, autorizarea standardului pentru transmisiile de date a durat foarte mult. Motivele principale pentru care a fost elaborat acest standard au fost necesitatatile telefoniei prin internet - Voice Over Internet Protocol (VOIP).

Conform standardului, puterea maxima transportata in acest fel este de 15.4W. Desi mica, aceasta putere este suficienta pentru a alimenta, switch-uri, acces-point-uri, telefoane, camere web, etc.

Standardul prevede folosirea unei tensiuni intre 44V si 57V si al unui curent maxim de 550mA

 


UTP, FTP FTP cu sufa, cablu FTP Legrand, fibra optica

 

 

 

Noutati