Alegerea centralei pe gaz

Adaptabile la orice tip de locuinta, centralele termice asigura caldura si apa calda menajera in conditii de confort si randament maxim. In functie de variantele lor constructive, ele pot fi numai pentru incalzire sau pentru incalzire si preparare de apa calda menajera.
Alegerea centralei termice se face in functie de suprafata locuintei si inaltimea camerelor (adica volumul de aer ce trebuie incalzit), gradul de izolare termica si suprafata elementelor vitrate (geamuri). De asemenea se tine cont de necesitatile de apa calda menajera si de numarul de consumatori simultani.


Pentru alegerea unei solutii eficiente si realizarea unui proiect corect al sistemului de incalzire, este obligatoriu sa apelati la specialisti. Eficienta incalzirii nu depinde doar de centrala termica, ci si de proiectarea ei corecta, de dimensionarea instalatiei de incalzire, de tipul acesteia si de randamentul elementelor componente.
Centralele termice cu puteri de la 24 kW pana la 33 kW asigura incalzirea unor suprafete de pana la 320 mp (inaltimea medie a locuintei de 2,4 m), fiind potrivite atat pentru apartamente cat si pentru vile.
Pentru apartamentele de bloc este suficienta o centrala termica de 23 - 24 kW. Necesarul de incalzire pentru un apartament este mai mic de 24 kW, dar pentru a putea prepara apa in regim instantant (minimum 11 l /minut la o temperatura de 35 grade Celsius) este nevoie de minimum 23 kW.


Necesarul de apa calda menajera depinde de numarul de persoane si de regimul lor de viata.
In conditii normale, centralele de 24 Kw pot sa deserveasca simultan doi consumatori de apa calda menajera (doi robineti: baie si bucatarie) iar o centrala de 31-33 KW poate sa asigure apa calda menajera pentru 3 consumatori mari simultan (bucatarie si doua bai). De aceea, aceste centrale sunt potrivite pentru vile mari, in care locuiesc 4-5 persoane.

Noutati